Gibalnica 0-1 leta

NOVI svet (od 0–3 mesecev)

Program NOVI svet je namenjen novim prebivalcem tega sveta. Z razvojno gibalnico je najbolje začeti takoj, ko se mamica počuti dovolj dobro, da gre lahko od doma. Ko dojenček vstopi v NOVI svet, je zanj zelo pomembno, kako z njim delamo, ga odlagamo, previjamo, božamo, komuniciramo in mu znamo pustiti samostojno pot …

Program NOVI svet uči osnovne principe nošenja, dvigovanja, pestovanja – optimalno rokovanje z dojenčkom je namreč zelo pomembno za optimalen razvoj. Prav tako se naučimo, kako dojenčku pripraviti primeren prostor za prve gibe, prostor, v katerem se bo počutil varno, ker je njegov svet še zelo NOV. Ker se razvoj dojenčka v tem času bliskovito odvija, vadimo 2-krat tedensko.

MALI svet (do bočnega seda)

Iz NOVEGA sveta se dojenček poda v MALI svet. To je obdobje, ko otroci še ne sedijo bočno. V MALEM svetu se učimo, kako lahko dojenčka motiviramo, ali pa ga preprosto opazujemo pri njegovem razvoju, ne da bi ga silili v položaje, ki jim še ni dorasel. Spoznamo se tudi s principi gibalnega razvoja otroka, kar nam omogoča, da sledimo hitrosti, s katero se razvija vsak od njih, ne glede na prepričanja, kdaj bi moral obvladati posamezne mejnike. V programu MALI svet se posvečamo predvsem različnim vajam za stabilizacijo trupa in razvoja bočnega seda. Vadimo 2-krat tedensko. Lahko tudi 1-krat, če je prosto mesto.

SREDNJI svet (od bočnega seda do kobacanja)

Iz MALEGA sveta se dojenček poda v SREDNJI svet. Dojenčki na tej stopnji že znajo sedeti bočno, vendar še ne kobacajo. V SREDNJEM svetu razvijajo svoje gibalne sposobnosti s pomočjo različnih iger z rekviziti (npr. žogami) in vaj ob pomoči maminih gibov in drž. Vadimo 2-krat tedensko. Lahko tudi 1-krat, če je prosto mesto.

VELIKI svet (od kobacanja do hoje)

Ko srednji svet postane premajhen, se dojenčki po vseh štirih podajo na pot v VELIKI svet. S kobacanjem se jim odpre povsem nova gibalna perspektiva, pri čemer jih spodbujamo z igro. Pripravimo jim primeren prostor, kjer se lahko samostojno spoznavajo z novo odkritim VELIKIM svetom, starše pa učimo, kako jih pri tem spodbujati brez omejevanja v njihovem razvoju. V VELIKEM svetu se otroci poleg žog spoznajo še z novimi rekviziti: s poligonom, plezalom ipd. Vadimo 2-krat tedensko. Lahko tudi 1-krat, če je prosto mesto.

Če ne veste, v katero skupino spadate, nas pokličite na 041 370 303  in pomagali vam bomo. 

Pri našem delu nas podpira Mestna občina Novo mesto