gibalnica

Vzgojitejica Urška

Kot vzgojiteljica se na podlagi znanj in izkušenj močno zavedam pomembnosti gibanja pri malčkih. Pa vendar sem bila kot novopečena mamica ob vseh dobronamernih nasvetih in različnih mnenj strokovnjakov na začetku precej zmedena.

Nikoli ne bom pozabila besed medicinske sestre v šoli za starše, ki nam je na predavanju na temo gibanja dojenčka in handlinga govorila: »Nič vam ne bom kaj preveč razlagala o pravilnem dvigovanju in nošenju dojenčka - brez skrbi, vsaka mamica ve, kako je treba otroka prijeti!«

Večja samostojnost in več samozavesti

"Razvojna gibalnica za dojenčke predstavlja del mojega vsakdana s sinom. Telesno gibanje pri osem mesecev starem dojenčku je ključno za njegov nadaljnji psihofizični razvoj. Njegovo gibanje pod strokovnim očesom enkrat tedensko pomembno prispeva k usmerjanju naju s partnerjem, pri sinu pa najino rokovanje z njim kaže redne rezultate.

Največjo prednost in edinstvenost razvojne gibalnice vidim v podkrepitvi korakov k samostojnosti sina, saj si v gibanju lahko dovoli več raziskovanja, ker pozna pot nazaj in je v njej samozavesten.

Koristno in prijetno

Image: 

"Z Maksom sva začela z razvojno gibalnico pri njegovih treh mesecih. Na prvi uri sem spoznala, da moj »handling« z dojenčkom vodi v napačno smer. Naučila sem se, kako ga pravilno in predvsem zanj zdravo dvigovati, pestovati in odlagati. Ker sva bila še dokaj zgodnja, se je Maks hitro navadil moje nove tehnike. Če bi vedela, kako koristna je razvojna gibalnica za dojenčka, bi z njo začela že okoli prvega meseca otrokove starosti.

Strani

Pri našem delu nas podpira Mestna občina Novo mesto