Klepetalnica za nosečnice

Klepetalnica za nosečnice

Vabljene nosečnice, bodoči očki in starši!

Se sprašujete, kako kar najbolje poskrbeti za svojega dojenčka? Katere razvojne potrebe izraža in kako ga nežno spodbuditi v gibanje? Kako se njegov gibalni razvoj prepleta s čustvenim? Kako s svojo odzivnostjo vplivamo na dojenčkov razvoj?

Za otrokov zdrav čustveni in telesni razvoj ter varno povezanost z materjo (in očetom) je ključno poznavanje in prepoznavanje otrokovih potreb, ki jih izraža. Tako se starši lažje odzivajo na otroka, ga razumejo in si bolj zaupajo v svoji vlogi. Nežne spodbude in zaupanje vase ter v dojenčka mu pomagajo k samostojnosti in zavedanju svojega telesa.


Mamice se v svojih pripravah na prihajajoče materinstvo pogosto sprašujejo, kako se bodo znašle v svoji novi vlogi. Pri vzpostavljanju prvega stika z novorojenčkom se je izkazalo za učinkovito, da je bila mamica na njegov prihod poleg z informacijami iz zdravstvenih ustanov pripravljena tudi čustveno.

Klepetalnica in FeldenMama za bodoče mamice in očke

Rojstvo otroka je za vsakega posameznika pomemben dogodek, ki postavi utečeno življenje na glavo. Pa vendar se nanj vse premalo čustveno pripravljamo. Ali vemo, kako bi si lahko sami pomagali, da bi bili prvi dnevi z otročkom umirjeni, sproščeni in takšni kot si sami želimo? Ali vemo kako pomembna je povezanost s svojim novorojenčkom in kako jo lahko spodbudimo? Ali smo telesno pripravljeni na porod? Smo v stisku s samim seboj?

Začetek našega starševstva je lahko v mnogo rečeh lažji in z manj skrbi, če si vzamemo čas in se nanj pripravimo. Če lahko vsaj nekaj nepričakovanega pričakujemo.

Iz nosečke v mamico

Govorili bomo o pripravah na porod, kaj vse lahko storimo sami in kaj je najpomembnejše za dober začetek materinstva. Zakaj so prvi dnevi novopečene družinice drugačni od drugih in kako lahko že v porodnišnici poskrbimo za umirjen stik z otročkom ter sočutno starševstvo. Dotaknili se bomo tudi dojenja in stisk ter strahov, ki jih prinaša. In kako nam partner pri vsem tem lahko pomaga.

Za konec pa se bomo sprostili z metodo Feldenkrais, ki nam lahko pomaga, da si olajšamo nosečniške tegobe in vsakodnevni stres.

Otrokova popotnica za vse življenje – prvi stik

Poglobili se bomo v pomembnost navezanosti, ki se s prvim stikom vzpostavi. Prav tako bomo spoznali, kako se z otročkom povezati, začutiti. Kaj bo v prvih mesecih najbolj potreboval? Kaj pomeni biti dobra mamica svojemu otročku? Čigavim nasvetom naj zaupam, ko bom pred dilemo?

Za konec pa se bomo sprostili z metodo Feldenkrais, ki nam lahko pomaga, da si olajšamo nosečniške tegobe in vsakodnevni stres.

Dojenčkov jok

Spoznali bomo vrste joka? Kaj nam dojenček z jokom sporoča? Ga pustimo jokat ali ga potolažimo in zakaj? Kako ga najlažje pomirimo? Sem slaba mama, če moj otrok veliko joka? Kako pa se pomiri pri očetu?

Rokovanje z dojenčkom v teoriji/praksi

Ko se dojenček rodi, je zanj zelo pomembno, kako z njim delamo, ga odlagamo, previjamo, božamo, komuniciramo in mu znamo pustiti samostojno pot … Zato se bomo v teoriji in praksi učili osnovne principe nošenja, dvigovanja, pestovanja – pravilno rokovanje z dojenčkom je namreč pomembno za pravilen razvoj.

Prijava na: http://www.igrivisvet.si/prijavnica (S plačilom zneska na trr. boste zaključili vašo prijavo.) 

Info na: klepetalnica@igrivisvet.si

Z vami bova:

Tadeja Bečaj Žnidaršič: diplomirana inženirka radiologije, vaditeljica Feldenkrais metode in Jeremy Krauss načina za delo z otroki s posebnimi potrebami z dokončanim študijem na Dunaju, vaditeljica Gibalnice z zaključevanjem študija Pedokinetike Growing Smart pri Andreji Semolič.

Dr. Petja Kovačevič: doktorica znanosti s področja družinske in zakonske terapije ter univerzitetno diplomirana komunikologinja.


Poklepetajte z nami!

Pišite nam na klepetalnica@igrivisvet.si ali nas pokličite na 040 818 122. Če se ne bomo oglasili na vaš klic, vas bomo v najkrajšem možnem času poklicali nazaj.

Ciklus klepetalnice, ki se začenja oktobra, februarja in aprila, obsega štiri srečanja po 60 minut.