Plezanje za otroke

otrok plezanje

 

Plezanje za otroke na visoki steni v Mirni Peči

Oktobra začenjamo s plezalno šolo za otroke v starosti od 7 do 14 let. Namenjena je vsem, ki bi se radi šele spoznali s plezanjem ali pa so prve korake že osvojili in bi se radi naučili več. Vadba poteka pod vodstvom licenciranih trenerjev in vaditeljev plezanja.

Začetek vadbe
Vadbo izvajamo na visoki steni v športni dvorani Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči. Poteka enkrat na teden ob sredah:

  • 16:30
  • 18:00
  • 19:30 (dodatni termin)

Prvi termin bo v sredo 9.9.2020.
V kolikor bo prijav več, se odpre še en termin ob 19.30 do 21.00. Predhodne prijave so obvezne. 

Prijave zbiramo do 1.9.2020 tukaj!

Kako poteka vadba
Otroci se učijo plezanja z varovanjem od zgoraj (top rope), zavezovanja vozla osmice ter pravilnega in zabavnega plezanja. Premagujejo strah pred višino in pridobivajo tudi številne druge veščine na steni in pod njo.

Poleg plezanja izvajamo tudi druge aktivnosti, ki izboljšajo otrokovo sposobnost gibanja in koordinacijo ter prispevajo k boljšemu razvoju telesa. Izboljšuje se njihova sposobnost daljše koncentracije, razvija se telesna moč.

Plezalno vadbo kombiniramo s svetovno priznano Feldenkrais metodo, ki dokazano izboljšuje gibalne sposobnosti. Z njeno pomočjo otrok izkusi optimalnejše načine gibanja, kar mu omogoči boljše zavedanje lastnega telesa, spoznavanje sebe, kdo je in kako deluje. Posledično izboljšuje držo, koordinacijo in gibljivost.

Kaj pa, če moj otrok nima plezalne opreme?
Vso potrebno plezalno opremo si lahko brezplačno izposodite pri nas. Priporočamo pa, da imajo otroci vsaj svoje plezalne čevlje oz. čiste športne copate za dvorano.

S seboj naj imajo tudi plastenko z vodo in športno opremo (kratka majica in hlače, copati).

Cena in pogoji izvedbe
Cena posameznega obiska je 20 eur
Cena mesečne vadbe za enega otroka: 47 €
Cena za enega otroka za 3 mesece: 126 €

Ob prijavi je potrebno poravnati enkratno članarino 18 eur, ki je namenjena:

      ·      Majice

      ·      Del članarine, ki je namenjen za delovanje društva,

      ·      Dodatni popuste za plezalne aktivnosti (tabor, plezalni izlet ipd.),

      ·      Strokovno izpopolnjevanje metod dela z člani

      Račun boste dobili na mail ob prijavi. 

Cena vključuje

  • vstop na visoko plezalno steno OŠ Mirna Peč
  • strokovno vodstvo
  • izposojo plezalne opreme (brez plezalnih čevljev)


Vpis v skupino je možen vse leto, če je na voljo dovolj prostih mest. Število mest je omejeno.

Ugodnosti

  • Prvi obisk je brezplačen, saj mora otrok poskusiti, ali mu plezanje ustreza v kolikor nadaljuje z plezanjem se ta obisk zaračuna. 
  • Paketni popust: cena za enega otroka za 3 mesece = 126 €
  • Popusti za sorojence (bratje/sestre): drugi otrok 10 % popust*, tretji otrok 5 % popust*
  • Starši, ki so obiskovali Igrivi svet, ko so bili njihovi otroci dojenčki, imajo 5 % popust*

*popusti se ne seštevajo

Prijava, KLIKNI.

Strokovno vodstvo
Lan Zupančič – trener plezanja

Lan je trener športnega plezanja za otroke in odrasle z veljavno licenco pri Komisiji za športno plezanje. Pleza več kot devet let, od tega že štiri leta poučuje tako skupine kot posameznike, na notranjih in zunanjih plezalnih stenah. Od leta 2013 je član ekipe Plezalnega centra Ljubljana, kjer poleg poučevanja plezanja opremlja tudi plezalne smeri, skrbi za varnost obiskovalcev in sestavlja individualne programe treninga. Najraje ima nadobudne plezalce in plezalke, ki ob koncu treninga nočejo domov.

Plezanje je njegov način življenja, ki ga strastno deli z drugimi. Plezal je že v skoraj vseh evropskih deželah, najbolj pa uživa v skalnem plezanju. Ker je po izobrazbi diplomirani inženir geologije, vedno tudi ve, po kakšni kamnini pleza in kako je ta nastala. Tekmoval je v balvanskem in težavnostnem plezanju, je pa tudi član komisije na izpitih za športno plezanje pri Planinski zvezi Slovenije.

Tadeja Bečaj Žnidaršič– Feldenkrais metoda, Pedokinetika in JKA

Tadeja je licencirana vaditeljica Feldenkrais metode, s katero uspešno pomaga otrokom in odraslim s težavami, ki so posledica neprimernega gibanja ali položajev telesa. Ob svoji prvi resnejši izkušnji s plezanjem je ugledala potencial, ki ga lahko prinese povezovanje obeh področij (več o tem v blogu). link na blogUgotovila je, kako bi lahko plezanje koristilo otrokom, ki ji jih pripeljejo starši, ker imajo slabo držo, so bili kot dojenčki hipotoni (mehki), hodijo 'na noter', jim roke med tekom ali hojo ostajajo zadaj, ali pa je ena roka spredaj, druga zadaj in se ne izmenjujeta ... Plezanje je lahko vsestransko koristno, tudi za tiste, ki si manj zaupajo in si lahko dokažejo, da lahko z lastnim telesom premagajo strahove.

Ko je spoznala Lana, trenerja plezanja, ki je bil takoj zelo odprt do Feldenkrais metode (in zna navezati stik z vsemi starostnimi skupinami), sta združila moči zasnovala novo dimenzijo ur plezanja. Vsakega plezalca posebej opazujeta in se nato na timskih sestankih dogovarjata, kako ga na naslednji uri usmerjati, da bi lahko kar najbolj napredoval.

Pri našem delu nas podpira Mestna občina Novo mesto