feldenkrais

Več kot samo Igrivi svet!

K Tadeji sva z Zalo prvič zavili pri njenih dveh tednih, zaradi zaležanega stopala. Poleg nasvetov, kako čim bolj spodbujati razgibavanje nogice, sem bila deležna še praktičnih napotkov pravilnega rokovanja z dojenčkom. Zame priključitev k skupinski gibalnici ni bila več vprašljiva. In prav to bi potrebovale vse mamice in očki!  Iz šole za starše je namreč meni ostalo v spominu le to, da je predavateljici uspelo obglaviti punčko, medtem ko je na njej izvajala handling.

Bolečina je izginila

"Vse skupaj se je začelo z bolečinami v križu. Vsak napačen gib mi je povzročal bolečine. Najhuje pa je bilo, ker se nisem mogla zravnati oziroma pokončno stati. Tako sem hodila kar sklonjena. Seveda je bolečina vplivala name tudi v sedečem in ležečem položaju. Ker so mi analgetiki samo lajšali in ne odpravili bolečine, sem se odločila, da poskusim Feldenkrais metodo, ki jo izvaja ga. Tadeja Bečaj Žnidaršič. Že po prvem obisku sem lahko hodila pokončno, po drugem obisku pa mi je bolečina izginila. Ga.

JKA v pomoč pri gibalnem razvoju

"K Tadeji sva začela hoditi pri Binetovih šestih mesecih. Zaradi blage hipotonije sem iskala nekaj, kar bi ga spodbujalo pri njegovem gibalnem razvoju. Na skupinske gibalnice sva hodila eno leto. Tedaj je bil že viden izrazit zaostanek v primerjavi z njegovimi sovrstniki. Ko je bil star 22 mesecev, se je ob opori nerodno postavljal na noge. Zato smo se odločili za individualne ure, pri katerih je Tadeja delala po metodi Jeremy Krauss Approach to Special Needs Children and child development.

Strani

Pri našem delu nas podpirajo