Za vsakega, ki malo štrli iz povprečja

"Ker se je Reza pri treh mesecih izjemno zvijala vstran, naju je pediatrinja napotila v razvojno ambulanto. Tam nam je bila dodeljena fizioterapija, ki sva jo obiskovali enkrat tedensko. Sčasoma je postajalo vse bolj jasno, da Reza gibalno ne more slediti svojim vrstnikom. Pri šestih mesecih se je kotalila le z boka na bok, na trebuščku je zdržala izredno kratek čas, ni raziskovala svojih nog …  Tako sva se z možem odločila, da poskusimo še z alternativo.

Za Tadejo sem izvedela od prijateljic, ki so se svojimi otroki udeleževale gibalnic in so bile z njimi izredno zadovoljne. Že na prvi individualni uri je našo gospodično zelo dobro »prebrala«. Opozorila je na določene stvari, ki jih sama nisem opazila, v razvojni ambulanti pa jim niso pripisovali posebnega pomena.

Pri delu z Rezo je uporabljala metodo JKA (Jeremy Krauss Approach to Special Needs Children and child development). Na urah se je optimalno prilagajala Rezinemu počutju, jo spodbujala, dokler je Reza zmogla, potem pa se posluževala tistih prijemov, ki so deklico sprostili in umirili. Določene vaje smo izvajali tudi doma in postopoma je Reza napredovala do sedenja, kobacanja, dvigovanja na noge …

Metoda je naši posebni gospodični povsem ustrezala, zato bi jo priporočila vsakemu otroku, ki malo ali pa precej štrli iz povprečja."

Katja in Reza

Kategorija mnenj:

Pri našem delu nas podpirajo