Lepo ga je opazovati

"Za Tadejin Igrivi svet sem izvedela od prijateljice. Zanimalo me je več, zato sem s Samom obiskala predstavitveno uro. Tadejin preprost pogled na razvoj dojenčka in malčka mi je bil takoj všeč in blizu. Ker je bil Samo takrat star šele dva meseca, sva se z možem odločila, da se najprej srečamo na individualni uri, na kateri nama je pokazala nekaj osnovnih prijemov dvigovanja in pestovanja. Res škoda, da teh osnov ne pokažejo že v šoli za starše.

Ko je Samo dopolnil pol leta (vmes so bile žal počitnice), sva začela obiskovati mali svet in sedaj nadaljujeva v velikem. Tadeja je pri Samu uspešno vključila tudi svoje znanje Feldenkrais metode za otroke. Super!

'Samostojen obrat na trebušček. Prstki na nogicah, ki se zarinejo v podlogo. Bočni sed in potem kar naenkrat – sedim! Od tu na levo in na desno. Plazenje in potep po stanovanju. O, glej, knjigico na polički lahko dosežem! Dvig na vse štiri. In potem na kolenčka. Ko me oči obrne na glavo in naokrog, se prav nič ne bojim.' Lepo ga je opazovati, kako s pravo mero spodbude in samostojnosti odkriva svet okoli sebe.

Urice toplo priporočam staršem, ki želijo pocrkljati svojega otroka na poseben način – s spodbudo, zaupanjem vanj ter preprosto igro brez velikega kupa novodobnih igrač. Hvala, Tadeja! :-)"

Andreja in Samo

Kategorija mnenj:

Pri našem delu nas podpirajo