dojenček

I’ll handle it

Najprej je bil na vrsti DVD. Handling, to pa res moraš obvladati, to je ful pomembno. Pogledam DVD, precej preprosto deluje vse skupaj. Tudi na šoli za bodoče starše smo imeli predavanje o handlingu. Kar me je najbolj presenetilo je bilo dejstvo, da predavateljica (babica iz porodnišnice) ni imela pri roki nobenega dojenčka, na katerem bi nam pokazala prijeme, tako da je namesto umetnega deteta uporabila bidon. To, da nimaš dojenčka na predavanju o handlingu, je kot da bi šel v gostilno in ne bi imeli piva. Neki ne štima.

Strah novopečenega očka

Kje so kakšna navodila?!

»Kako to primeš? Tako majcen je, moje roke pa tako ogromne. Kaj če ga preveč močno zagrabim?« Še  morje podobnih vprašanj ga je begalo - mojega prijatelja, ki je prvič postal očka. »Za vsako napravo dobiš kilometrska navodila. Tega, kako ravnati z otrokom, pa ti nihče točno ne pove,« je odkritosrčno priznal svojo stisko in lahko sem mu samo pritrdila.

Očka – moj idol

Očka – moj idol

Ob novorojenčku, ki je na prvi pogled odvisen le od prisotnosti mame, se neredko zgodi, da se očetje v strahu, da ne bi ustrezno poskrbeli za svojega otročka, umaknejo. Pa vendar imajo tudi očetje svoj edinstveni notranji občutek skrbi za otroka – lahko si zaupajo, da bodo tudi oni ustrezno zamenjali pleničko in potolažili dojenčka!

Dober oče

Pri našem delu nas podpirajo