starševstvo

I’ll handle it

Najprej je bil na vrsti DVD. Handling, to pa res moraš obvladati, to je ful pomembno. Pogledam DVD, precej preprosto deluje vse skupaj. Tudi na šoli za bodoče starše smo imeli predavanje o handlingu. Kar me je najbolj presenetilo je bilo dejstvo, da predavateljica (babica iz porodnišnice) ni imela pri roki nobenega dojenčka, na katerem bi nam pokazala prijeme, tako da je namesto umetnega deteta uporabila bidon. To, da nimaš dojenčka na predavanju o handlingu, je kot da bi šel v gostilno in ne bi imeli piva. Neki ne štima.

Strah novopečenega očka

Kje so kakšna navodila?!

»Kako to primeš? Tako majcen je, moje roke pa tako ogromne. Kaj če ga preveč močno zagrabim?« Še  morje podobnih vprašanj ga je begalo - mojega prijatelja, ki je prvič postal očka. »Za vsako napravo dobiš kilometrska navodila. Tega, kako ravnati z otrokom, pa ti nihče točno ne pove,« je odkritosrčno priznal svojo stisko in lahko sem mu samo pritrdila.

Si kaj priden?

Sigurno ste že doživeli, da vas popolni neznanci sprašujejo ali je vaš otrok priden. Ustavijo vas na ulici, pogledajo v voziček in ne glede na starost otroka vprašajo: »Je kaj priden?« Kot da bi bil to nekakšen pozdrav ali nujno vprašanje, ki zahteva takojšnje pojasnilo. In kaj odgovorite? Seveda! Zelo je priden! Kako da ne bi bil! No, ampak kaj pa ste pravzaprav mislili s tem? Kaj pa »pridnost« pravzaprav pomeni?

Strani

Pri našem delu nas podpirajo